Lizanne van Stuijvenberg

“De dynamiek binnen het onderwijs trekt mij. Je werkt met mensen en dat betekent dat het altijd anders is.” Lizanne van Stuijvenberg (23) volgt de lerarenopleiding Duits bij Driestar hogeschool.  “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

“Momenteel werk ik als managementassistente op een basisschool. Na mijn sprintopleiding directiesecretaresse ben ik hier gaan werken. Daarnaast zit ik in het tweede jaar van de lerarenopleiding Duits. 

Duits vind ik een mooie taal en ik wilde hier graag iets mee doen maar alleen vertaalwerk vond ik te eenzijdig. Ik kwam al snel uit op het onderwijs omdat ik die combinatie met een sociaal beroep zo mooi vind.

Vormen van visie en mening

Als leerkracht kan je de les naar eigen inzicht sturen, maar uiteraard hebben de leerlingen ook bepaalde invloed. Juist die interactie en de dynamiek die dit met zich meebrengt interesseert mij.  Je hebt met jongvolwassenen te maken die volop in ontwikkeling zijn. Als docent kun je ze begeleiden in het vormen van een visie en een mening. Dat vind ik ontzettend mooi om te doen.

Lerarenopleiding Duits

Naast mijn werk als managementassistente studeer ik in deeltijd aan Driestar hogeschool. Elke donderdagavond volg ik met een groep de colleges. We zijn in de klas met negen studenten en daardoor is er veel interactie tussen de studenten en docenten, dat is prettig! Daarnaast ben je tijdens de colleges en stage heel actief bezig met de ontwikkeling van je eigen vaardigheden.

Sinds kort loop ik stage op het Driestar College in Lekkerkerk. Het is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Het leukst aan mijn stage vind ik dat je veel dingen ziet die je vanuit de theorie herkent. Dat is leuk tijdens observaties en nog leuker als je zelf voor de klas staat. Stagelopen is echt een eigen leerproces, je leert om het zelf te doen!

Een christelijke leerkracht

Het christelijk onderwijs is een prachtige plek: ik mag mijn leerlingen op God wijzen en Zijn Woord in mijn lessen betrekken, zodat ik hen ook op dat gebied kan vormen. 

Als leraar ben je niet alleen docent van je vak, je bent ook een identificatiefiguur. Het is vooral belangrijk dat de relatie tussen de leerlingen en mij goed is. Pas als je goed contact hebt met de leerlingen, kun je echt aan vormig werken."

 

Terug naar overzicht