Rianne van den Broek


‘Komt nu bijeen, sla je armen ineen, zing van studentengeluk, wat wij hier nu beleven’. Elke dinsdag een activiteit en vaak zingen we dan met elkaar een van onze liederen. Dat studentengeluk is volop aanwezig, de ‘Semperharten’ kloppen. Twee jaar geleden heb ik me aangesloten bij de meest prachtige studentenvereniging van Nederland. Een keuze waar ik nooit spijt van zal krijgen. Al snel ging ik me meer en meer inzetten, want, zo kreeg ik te horen: ‘wat je geeft, krijg je drie keer terug’. Dat kreeg ik en de afgelopen twee jaar vlogen voorbij. Borrels, gala’s, lange vergaderingen, goede gesprekken en hechte vriendschappen kwamen daaruit voort. Ondertussen mag ik bestuurslid zijn van deze prachtige vereniging en met nog vier anderen op het bestaande voortbouwen. Een taak die ons goed afgaat, omdat onze harten kloppen, kloppen voor Semper Fidelis.

Wellicht vraag je jezelf af waarom een bericht over een studentenvereniging op ‘En dan ben je leraar’ verschijnt. Zo’n driekwart van onze vereniging volgt een studie aan Driestar hogeschool. Zo ook ikzelf. En met genoegen, want de stages bevestigen steeds weer wat een prachtig vak het is, het leraarschap. Het contact met de kinderen, het leren aan én van de kinderen. Zo vroeg een kind mij pas te bidden voor tevredenheid, iets waar ik van kan leren, iets waar ik ook om moet vragen. Het Speciaal Onderwijs ligt mij het meest, de kwetsbaarheid van deze kinderen is enorm. De kleine stappen die zij zetten geven een blijdschap, bij leerkracht en leerling.

Onze studies verbinden ons op de vereniging. We zijn trouw aan elkaar, zoals de naam Semper Fidelis ook luidt: ‘Altijd trouw’. Onze kernwaarden sluiten daar op aan: vertrouwen, verbinden, verdiepen. We vertrouwen, op een God die boven ons staat, op elkaar, omdat we verbonden zijn. Dat verbinden uit zich ook in het helpen ván elkaar, ook met onze studies. Zo helpen we elkaar met onze opdrachten, met het leren van tentamens en andere zaken. En zo willen wij ook met een groot aantal studenten van Driestar hogeschool een steentje bijdragen aan het leveren van blogs voor En dan ben je leraar. Want, wat je inzet, krijg je drie keer terug. Zij het in de vereniging, in de ander of in het onderwijs.

Deze blog is geschreven door Rianne van den Broek, de adiutor van h.t. bestuur Van Zuidland der Semper Fidelis, besturend onder het motto Via monstratur, overgezet zijnde 'de weg wordt gewezen'. Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen we vaker met de studentenvereniging samenwerken. Meer informatie over Semper Fidelis.

Terug naar overzicht