Samuël Moens

Schuchter komen de eerste kinderen de school binnen druppelen. Met een ‘Goedemorgen, nemen jullie je jas en tas mee naar de klas?’ worden de leerlingen begroet. Niet op het plein spelen voor schooltijd, papa en mama niet op het plein en de helft van de klas ontbreekt.

Als muizen sluipen de kinderen naar hun tafel en kijken verwachtingsvol naar de leerkracht! Wat is het toch mooi als je daar dan voorin die klas staat zodat je de kinderen met open armen, met anderhalve meter afstand, kunt ontvangen! Binnen een paar minuten zie je de kinderen ontdooien, komen de bekende glimlachen weer tevoorschijn en verschijnt bij een enkeling de guitige blik weer.


Je snapt het al, het is de week dat de kinderen weer naar school mogen! Alles is wennen, heel de samenleving is staat op z`n kop…en dan is daar nog steeds dezelfde meester of juf. Het is heerlijk om de kinderen weer te ontvangen, de verhalen te horen, de zorgen te delen en de zegeningen te tellen. Als je zo naar de kinderen in de klas kijkt vallen alle zorgen rondom het virus een beetje weg. Ik voel me geen proefkonijn in deze tijd, maar dat klinkt toch als een geweldige baan? Toch?!

Meester Moens geeft les op een basisschool in Zeeland. Enthousiast geworden over onderwijs? Vragen kun je mailen naar info@endanbenjeleraar.nl. We helpen je graag verder!

Terug naar overzicht