Uurtje
voor de klas

Werken in het onderwijs: iets voor jou? In maart openen meer dan honderd scholen twee weken lang hun deuren.

Op een school naar keuze kun jij het ervaren hoe het is om les te geven aan je eigen klas. Durf jij het aan?

4 tot 15 maart 2019

Deelnemende scholen

Op de kaart zie je op welke scholen je welkom bent. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.

 

  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs

In de campagneweken ben je een dagdeel (ochtend of middag) of dag welkom op de school van je keuze.

Na een korte introductie word je gekoppeld aan een leraar. Met hem of haar ga je mee naar ‘jouw’ klas. Daar krijg je de kans om een actieve bijdrage te geven aan de les. Afhankelijk van de situatie krijg je uiteraard de tijd om je hier op voor te bereiden!

Naderhand kun je met leraren en andere geïnteresseerden napraten over je ervaring. Voor lunch, koffie en dergelijke wordt gezorgd.

Zeker! Je mag zelf kiezen of je meeloopt in het basisonderwijs of in het voortgezet onderwijs. In principe koppelt de school die jij hebt gekozen je vervolgens aan een klas. Heb je echt specifieke wensen? Dan kun je dit altijd toevoegen bij de opmerkingen van je inschrijving. We doen vervolgens ons uiterste best om dit te realiseren.

Ja, dat kan je doen door je een keer extra via het inschrijfformulier in te schrijven. Let wel goed op de datums: je kunt op 1 dag namelijk maar op 1 school tegelijk meelopen. Succes!

Als je nog op de middelbare school zit, kun je voor ‘Uurtje voor de klas’ vrij krijgen. Je kunt hiervoor gebruik maken van je LOB-uren. Overleg hiervoor met je decaan.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.