Uurtje
voor de klas

Werken in het onderwijs: iets voor jou? Kom te weten hoe het is om leerkracht te zijn en ga in gesprek met een juf, meester, docent of directeur!

8 t/m 12 maart 2021

Christelijk-reformatorische scholen

Wij werken samen met christelijk-reformatorische scholen in Nederland. Op de kaart zie je welke scholen dit zijn.

  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs

In de tweede week van maart ben je een dagdeel (ochtend ) welkom op de school van je keuze.

Je wordt welkom geheten op de school en krijgt een toelichting over werken in het onderwijs. Daarna kun jij een uurtje voor de klas staan. Afhankelijk van de situatie kun je in meerdere klassen kijken, bijvoorbeeld onderbouw en bovenbouw! 

Naderhand kun je met leraren en andere geïnteresseerden napraten over je ervaring. Je ontvangt daarna van ons een mail met meer informatie over studieroutes. 

Zeker! Je mag zelf kiezen of je meeloopt in het basisonderwijs of in het voortgezet onderwijs. In principe koppelt de school die jij hebt gekozen je vervolgens aan een klas. Heb je echt specifieke wensen? Dan kun je dit altijd toevoegen bij de opmerkingen van je inschrijving. We doen vervolgens ons uiterste best om dit te realiseren. 

Staat er geen school tussen bij jou in de omgeving? Stuur ons dan een e-mail. Wij nemen dan contact op met de school om te kijken of een individuele afspraak mogelijk is.

Ja, dat kan je doen door je een keer extra via het inschrijfformulier in te schrijven. Let wel goed op de datums: je kunt op 1 dag namelijk maar op 1 school tegelijk meelopen. Succes! 

We willen je graag kennis laten maken met lesgeven, maar alleen als dit veilig kan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de leerkrachten en leerlingen waarmee je in aanraking komt. Daarom houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en houden we je op de hoogte. Mocht vanwege de maatregelen een bezoek aan de school niet mogelijk zijn, meld je dan toch aan. We koppelen je aan de school, zodat je op een later moment alsnog een Uurtje voor de klas kunt staan.

Als je deelneemt aan Uurtje voor de klas, vragen we het volgende van je:

Als je nog op de middelbare school zit, kun je voor ‘Uurtje voor de klas’ vrij krijgen. Je kunt hiervoor gebruik maken van je LOB-uren. Overleg hiervoor met je decaan.

Inschrijven

Locatie kiezen
Persoonlijke gegevens
Bedankt

Op welke locatie wil je lesgeven?

Jouw persoonlijke gegevens